OMNI331

Digitaal ondertekenen vanuit Nedap Ons

Vind jij het uitprinten, ondertekenen, inscannen en weer terugmailen van toestemmingsformulieren en overeenkomsten niet efficiënt? Onderteken je vanuit Nedap Ons digitaal met de OMNI331-applicatie, dan bespaar je tijd, veel tijd. En je hebt direct inzicht in welke documenten getekend teruggekomen zijn en welke niet. Samen met onze partner Signhost (signhost.com) zorgen we voor een juridisch gewaarborgd proces.

Geen gedoe

In de zorg wordt er continu van alles ondertekend. De ene keer door de behandelaar, de andere keer de cliënt en een volgende keer door een vertegenwoordiger van een cliënt. Dit kunnen verschillende documenten zijn, zoals zorgovereenkomsten en toestemmingsformulieren. Vanuit de Wet verplichte GGZ (WvGGZ) ondertekent ook de geneesheer directeur in een GGZ-instelling met grote regelmaat brieven.

Het uitprinten, ondertekenen en inscannen van die overeenkomsten is een tijdrovende en foutgevoelige bezigheid. Net als het in de gaten houden van welke overeenkomsten er nog ondertekend moeten worden en het sturen van reminders. Dit alles is verleden tijd met onze oplossing!

Het proces op orde

In het ondertekenportaal zie je direct welke verzoeken er op het moment openstaan en welke ondertekeningen al binnen zijn. Daarnaast zorgt de applicatie voor verificatie. Het digitaal ondertekenen hoeft immers niet meer met een echte handtekening te gebeuren. We bieden 2- factor authenticatie en identificatie met IP-adressen in het transactielog. Onze partner Signhost draagt zorg voor dit juridische proces. Ook als je al werkt met Signhost zijn wij de partner om dit te integreren in jouw Nedap Ons omgeving.

Gebruiksgemak

Wanneer vertrouwelijke mailberichten vanuit een veilig systeem worden verstuurd, kan er nog wel eens verwarring optreden. Dit komt doordat de ontvanger alleen de gegevens van de IT- partner ziet als afzender en niet die van de zorgorganisatie. Dat lossen wij in deze applicatie ook op. Doordat we de link naar het ondertekenverzoek vanuit een mailadres van de zorgorganisatie versturen, is de afzender direct duidelijk. Het verzoek is hierdoor meer vertrouwd en dit zorgt weer voor een snellere afhandeling.